Project I: film dress

Film dress прилича на хората по две неща: цялата е изтъкана от очарователни несъвършенства и е правена с много любов.

Топло жълта е и си има най-важното условие за една рокля – джобчета, черни на бели точки. В тях тя складира оригами от билети за кино и капачки от пиринско.

Както всяка уважаваща себе си рокля и нашата си има ХАРАКТЕР. Предпочита прожекциите в старите киносалони, които имат атмосфера и са някак истински.

Смята, че знае най-кратките пътеки от Дом на Киното през Одеон до Люмиер. Пресича на винаги зелени светофари и често губи равновесие от аромата на есен и печена тиква. Признава лесно, че кино Люмиер е най-любимото й място, където се е случвало да изгледа четири филма за един кратък ден, от зимните.

Вдъхновена е от задаващия се есенен филм фестивал - Киномания 2012. Би се радвала нейната дама да се пофръцка с новата си придобивка на Откриването или на някоя друга прожекция.

Единственото старо кино в София, в което никога не е гледала филм, е Влайкова [макар че още помни един с нищо неотстъпващ лайв на Ambient Anarchist]. За сметка на това от край време наваксва с най-приятни и крайно люти коктейли в едноименния клуб в предверието на киното.

И да стигнем до най-важното: Project I: film dress си търси дама, която да я обича, облича, да й се радва и да не я глади. Тя е странна птица със странна кройка, номер 38 от бурда. Балон е, но долу се стеснява изненадващо дори за ушилия я план билион.

Роклята може да бъде пожелана и от момчета, които да я подарят на своето момиче или на непознато момиче.

За да я получиш, сподели накратко онази сцена от онзи филм, на която си забравил/забравила да дишаш. А след прожекцията си се усещал/усещала различно и някак по-истински.

Както всички проекти на план билион единственият начин да получиш Project I: film dress, е тя да ти бъде подарена. В сряда, 7 ноември, роклята ще затвори очи и избере един/ една от пожелалите я. Имаш 10 дни да споделиш своя най-силен и разтърсил те филмов момент.

План Билион рядко е любопитен, но винаги безкрайно любознателен. И те очаква с твоя кратък коментар да празнувате заедно киното!

(може да споделиш своя коментар във facebook страницата на план билион; да пишеш на contact@planbillion.com или да пуснеш писмо до кутия 28 в пощенски клон 1421, София.

© Андрей Андонов