Версията, която помни как започна всичко

план билион се събуди една сутрин по-бодър и ведър от всеки друг път, приседна на крайчеца на леглото и разцъфна в блажена усмивка.

През нощта го беше връхлетяло едно дълбоко спокойствие, че светът върви смело напред към светлото бъдеще, щом всички мислят, формулират, изчисляват, планират, предприемат и постоянно бързат.

„Отлично”, каза си той и реши да се погрижи за крехкото равновесие на този световен ред, като бъде един по-различен план от другите.

Взе решение веднага да престане да мисли; да не планира; да не изчислява; да не формулира; да не предприема и никога да не бърза.

„Нужно му е малко безсмислие на този свят”, изръмжа той, защото още не беше глътнал сутрешното си капучино с много канела, горещо и без захар.

И понеже беше чувал, че билион е едно сериозно ама много сериозно число и дори не можеше да си представи колко точно сериозно, реши с него да измерва неизмерими неща като усмивките на хората и най-кратките мигове, в които душата им се показва, избухва и се разпада на билион частици радост, преди пак да потъне дълбоко.

Версията, която мечтае да бъде кратка

план билион майстори разни неща, които знае как се правят; учи се да прави неща, които още не знае как се правят; измисля неправени досега неща и преди всичко се забавлява.

Неговите проекти мечтаят да бъдат красиви, но всъщност се оказват все безкрайно полезни [защото освен с 60% въздух план билион би могъл да се похвали със земните си слънце и венера, ако са за хвалене]

план билион влага сърце и създава рядко или често [когато се роди идея, която роди време, което изтласка творческия сърбеж до върха на пръстите].

Единственият начин да се сдобиеш с някой от проектите на План Билион е той да ти го подари. Зад всеки създаден проект стои история, която помога на творбата му да открие идеалния получател.

Версията, която е влюбена в телеграма

план билион. експеримент. твори. предмети. дарява. без правила. колекционира. усмивки. радост.